Please follow and share

 

Pizza med hjemmelavet pesto og hvidsovs

Jeg ved ikke med jer, men herhjemme har vi et repertoire af retter vi laver uge efter uge. Der er noget trygt og overskueligt i ikke at skulle opfinde eller lærer en ny ret hver aften, for ikke at tale om tid, og at vide hvad børnene kan lide. For noget tid siden deltog jeg på en workshop, som handlede om sæsonens fødevarer, hvilket for nogle kan være overvældende at skulle sætte sig ind i når man flytter til et nyt land. Ok, jeg må indrømme at der nok er større spring rent fødevarer mæssigt end at flytte fra Danmark til Schweiz. Anyhow, jeg fik virkelig meget ud af workshoppen, blandt andet fik jeg inspiration til en ny variant af en af vores yndlingsretter herhjemme, nemlig pizza. I stedet for altid at bruge tomatsovs, ost og en topping, er denne i stedet med pesto og hvid sovs, og en topping, i dette tilfælde gul zucchini.

Bunden

  • 2 dl vand
  • 0,5 pakke gær
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 360 g fuldkorns spelt eller hvedemel

Start med at røre gæren ud i vandet, tilsæt derefter salt og olie, og til sidst melet. Det hele æltes og sættes til at hvile i ca 30 min.

Hvid pizzasovs

  • 250 ricotta
  • 2 fed hvidløg, presset
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk oregano
  • 40 g revet mozzarella

Det hele røres sammen og smages til med salt og peber.

Topping

Hjemmelavet Pesto

Dejen deles i to, og rulles ud som pizzabunde. Herefter smøres pesto (ca. 2 spsk på hver) på, derefter fordeles den hvide sovs på de to pizzaer, og til sidst din topping, til denne brugte jeg gule zucchini skåret i tynde skiver, du kan også bruge f.eks. asparges skåret i tynde skiver hvis de er i sæson.
Pizzaerne bages på 200 grader i ca. 30 min.

Lad mig høre hvis i er kreative med andre versioner af topping!

Gry Persson

Please follow and share