Please follow and share

 

 

Kødfrie dage er både sundt for dit helbred og for miljøet, lige for tiden spiser vi sjældent kød, men det veksler. Da jeg har små børn, som ikke altid er med på at smage en masse nye spændende retter, som deres forældre godt gad, gør vi det at vi laver de traditionelle retter til vegetar udgaver. På den måde vænner børnene sig til at prøve noget nyt uden det bliver for nyt. Spaghetti med kødsovs er en livretterne, i denne version har jeg skiftet det hakkede oksekød ud med grønne linser.

  • 200 g grønne linser
  • 1 gulerod
  • 1 pastinak
  • 200 g champignon
  • 2 løg
  • 3 stilke selleri
  • 3 fed hvidløg
  • 2 cm ingefær
  • 2 dåser hakkede tomater

 

Tilbered linserne efter anvisning på pakken. Hak/snit guleroden, løgene, selleri og champignon. Pastinak, hvidløg og ingefær hakkes fint, brug evt. en blender eller minihakker.

Start med at svits løg og champignon i olie i en gryde, herefter tilsættes de resterende grøntsager og dåsetomater, og til sidst linserne. Det hele krydres med salt, peber og oregano. Hvis du synes sovsen er for tør, kan du tilsætte ekstra vand.

Server med pasta og evt. revet parmesan.

Sovsen er fryse egnet, så hvis du har noget tilbage er den fantastisk at bruge til fx vegetar lasagne.

Velbekomme

Gry Persson

Please follow and share