Kartoffelsuppe
Efteråret er kommet og det er igen tid til at spise suppe. Suppe er en fantastisk måde at få en hel masse grøntsager indenbords. Hjemme hos os laver vi altid en kæmpe portion, og fryser resterne ned i mindre portioner, så der er til de dage hvor det skal gå hurtigt.
- 200 g tørrede hvide bønner eller en dåse
- 1.5 kg kartofler
- 3-4 porre
- 3 løg
- 0,5 sellerirod
- 1-2 persillerød
- 2 l vand
Tilbered bønnerne efter anvisning på parken, hvis du burger dem fra dåse skal de skyldes grundigt. Klargør alle grøntsagerne og skær dem i stykker. Det hele skal blendes til sidst så du behøver ikke gå så meget op I størrelsen på stykkerne. Start med at svitse porrerne og løgene I olie I en stor gryde, jeg brugte en gryde på 7 l. Derefter tilsætter du vandet og resten af grøntsagerne og bønnerne og lader det simre ved svag varme til alle grøntsagerne er helt møre. Herefter blendes det hele og smages til med salt og peber. Du kan også bruge timian.
Ekstra protein
Gry