Please follow and share

Kartoffelsuppe med ekstra protein

 

Efteråret er kommet og det er igen tid til at spise suppe. Suppe er en fantastisk måde at få en hel masse grøntsager indenbords. Hjemme hos os laver vi altid en kæmpe portion, og fryser resterne ned i mindre portioner, så der er til de dage hvor det skal gå hurtigt.

  • 200 g tørrede hvide bønner eller en dåse
  • 1.5 kg kartofler
  • 3-4 porre
  • 3 løg
  • 0,5 sellerirod
  • 1-2 persillerød
  • 2 l vand

Tilbered bønnerne efter anvisning på parken, hvis du burger dem fra dåse skal de skyldes grundigt. Klargør alle grøntsagerne og skær dem i stykker. Det hele skal blendes til sidst så du behøver ikke gå så meget op I størrelsen på stykkerne. Start med at svitse porrerne og løgene I olie I en stor gryde, jeg brugte en gryde på 7 l. Derefter tilsætter du vandet og resten af grøntsagerne og bønnerne og lader det simre ved svag varme til alle grøntsagerne er helt møre. Herefter blendes det hele og smages til med salt og peber. Du kan også bruge timian.

Fryseegnet kartoffelsuppe rig på protein og fibre

Ekstra protein

Hvorfor kommer jeg bønner i suppen? tænker du måske. Jeg gør det for at tilføre ekstra proteiner til suppen, så den opnår den rigtige balance i forhold til makro næringsstoffer. På den måde kan suppen nemt spises som hovedmåltid og samtidig give den mæthed et måltid med kød kan. Desuden kan jeg virkelig godt lide den cremede konsistens som bønnerne er med til at give når det hele er blendet sammen. 

Hvis du vil holde dig opdateret på nye opskrifter kan du følge mig på Instagram og Facebook.

Gry
Please follow and share