Please follow and share

Jeg har over for nogen kaldt denne ret for en ratatouille, men jeg ville nok få hug for det hvis det skulle vise sig at der er en fra Frankrig der skulle læse med. Så nu kalder jeg den noget så dansk som grøntsager i fad. Hvis der er nogle af grøntsagerne som du enten ikke bryder dig om eller kan få fat i så byt ud med nogle andre. Når grøntsagerne først er gjort klar passer den stort set sig selv i ovnen, og vil derfor være perfekt at lave som meal prep.

Grøntsager i fad til 4 personer:

  • 1 zucchini
  • 0,5 blomkål
  • 200 g cherrytomat
  • 600 g sød kartoffel
  • 4 fed hvidløg
  • 2 Spsk. olie
  • 600 g kylling

Skær zucchini, blomkål og tomater i små tern. Skræl den søde kartoffel, og skær den i tynde skiver. Hak hvidløg fint. Pensl en lille smule af olien i bunden af et ovnfast fad, og læg kartoffelskiverne heri. Bland resten af olien med grøntsags tern, hvidløg og evt. krydderurter, det hele krydres med salt og peber. Fordel blandingen over kartoflerne i fadet, og kom den i ovnen i 40-45 minutter på ca. 200 grader.

Kyllingen steges i olie på en pande til den er gennemstegt, krydres efter smag.

Håber i vil tage denne hverdags ret til jer.

Gry Persson

Please follow and share