Please follow and share

Jeg må ærlig indrømme at jeg overraskede selv mig selv med denne opskrift på kanelsnegle. Selv Troels blev overrasket da jeg fortalte ham at de både var mælke, gluten og sukkerfri.

Dej:

  • 300 ml cashewmælk (eller anden plantemælk)
  • ⅓ pakke gær
  • 3 tsk Husk pulver
  • 0.5 tsk salt
  • 130 g rismel
  • 120 g boghvedemel

Start med at opløs gæren i plante mælken, tilsæt herefter Husk og salt og rør rundt indtil Husken er helt opløst. Herefter tilsættes rismelet og det meste af boghvedemelet, og det æltes godt sammen. Hvis den klæber for meget tilsæt lidt mere af boghvedemelet. Lad den hæve i 30-60 min.

Fyld:

  • 200 g mælkefri smør
  • 200 g dadler
  • 2 tsk kanel

De tre ingredienser mixes sammen i en blender. Jeg kan godt lide når dadlerne ikke er blendet helt fint, det giver dem lidt mere bid, men det er smag og behag.

Dejen deles i to og rulles ud. Herefter smøres fyldet ud, og dejen rulles sammen til en pølse. Skær den i 1,5-2 cm tykke stykker, som hver gives et lille tryk og placeres på en bageplade.
De bages i ovnen på 180 grader i 20-25 min.
De smager skønt lune, men kan bestemt også spises dagen efter uden at de er blevet tørre.

Lad mig vide hvad i synes?

Gry Persson

Please follow and share