Please follow and share

Glutenfri boller med sprød skårpe og blød krumme

 

Jeg kan huske første gang jeg fik glutenfrit brød, det var for en del år siden. Jeg glemmer det aldrig, det smagte helt forfærdeligt, det var kedeligt og tørt. Så at udelukke gluten fra min kost, var noget jeg lige skulle tænke en ekstra gang over. Jeg har prøvet mig frem, og er endelig kommet frem til nogle boller som er virkelig lækre, hvis jeg selv skal sige det.

Glutenfri boller:

• 0,5 l vand
• ⅓ pakke gær
• 2,5 spsk. Husk pulver
• 1 dl solsikkekerner
• 1 dl græskarkerner
• 150 g havregryn
• 150 g boghvedemel
• 1 tsk. salt
• 2 spsk. olie

Start med at røre gæren ud i vandet, herefter tilsættes Husk pulveret, og rør godt rundt, indtil pulveret er helt opløst. Lad det stå i 5-10 min, tilsæt derefter olie, salt, græskarkerner og solsikkekerner og rør rundt, derefter røres havregrynene i. Til sidst æltes boghvedemelet i, du kan også bruge en røremaskine. Dejen skal hæve i 30-60 min.
Form dejen til 9 boller, og bag i ovnen på 200 grader i 30 min.

Glutenfri boller

Prøv dem, også selvom du ingen problemer med gluten har, du vil blive overrasket.

Gry Persson

Please follow and share