Jeg har over for nogen kaldt denne ret for en ratatouille, men jeg ville nok få hug for det hvis det skulle vise sig at der er en fra Frankrig der skulle læse med. Så nu kalder jeg den noget så dansk som grøntsager i fad. Hvis der er nogle af grøntsagerne som du enten…
Read MoreNu bor vi jo ret tæt på Italien, så vi har taget nogle typiske italienske retter til os. Der er selvfølgelig pizza og pasta, men efter jeg er stoppet med at spise gluten, har risotto fundet frem til vores hjerter, eller maver. Dette er den basis opskrift vi bruger, den er nem at sætte dit…
Read MoreTil at starte med skal det lige nævnes at jeg også er uddannet professionsbachelor i sundhed og ernæring, så jeg ved altså også noget om kost. Når det er sagt vil jeg gerne starte med at fortælle lidt om hvorfor jeg valgte at læse videre. Jeg vidste allerede inden jeg havde afsluttet min bachelor, at…
Read MoreJeg fik kogt for mange quinoa den anden dag, og da jeg vidste at vi ikke kom til at spise dem, måtte jeg finde på noget andet jeg kunne bruge dem til. Og det blev så müslibarer eller knækbrød om man vil. De blev faktisk rigtig gode, og fungere super som en hurtig snack…
Read MoreJeg kan huske første gang jeg fik glutenfrit brød, det var for en del år siden. Jeg glemmer det aldrig, det smagte helt forfærdeligt, det var kedeligt og tørt. Så at udelukke gluten fra min kost, var noget jeg lige skulle tænke en ekstra gang over. Jeg har prøvet mig frem, og er endelig…
Read MoreDa jeg skar gluten og mælk fuldstændig ud af min kost, var en af de største bekymringer hvordan vi nogensinde skulle få en ordentlig pizza igen. Og jeg vil sige at det er lykkedes mig med denne opskrift at lave en pizza som jeg kan lide den. Med sprød kant og bid i bunden. Jeg…
Read MoreJeg må ærlig indrømme at jeg overraskede selv mig selv med denne opskrift på kanelsnegle. Selv Troels blev overrasket da jeg fortalte ham at de både var mælke, gluten og sukkerfri. Dej: 300 ml cashewmælk (eller anden plantemælk) ⅓ pakke gær 3 tsk Husk pulver 0.5 tsk salt 130 g rismel 120 g boghvedemel Start…
Read MoreJeg har længe gået og overvejet hvordan jeg skulle skrive denne blog. For mig er den meget personlig, og jeg føler jeg blotter mig ved at sige det højt. Giver det mening? Nåh men, da vi flyttede til Basel for 1,5 år siden, var jeg på ingen måde på toppen, jeg sled mig igennem dagen…
Read MoreRødkål kan mange ting udover at smage forrygende til flæskesteg og and til jul. Den her rødkålsråkost er en af mine favoritter: Et lille rødkål En håndfuld tørrede abrikoser En håndfuld valnødder Hyldeblomstsaft Riv rødkålen fint eller brug en minihakker, og hæld hyldeblomstsaft over. Jeg tog et lille glas hvor forholdet var ca. 1:1 saft…
Read MoreDer er græskar alle steder for tiden. Alle mad bloggerer, instagrammere og youtubere med respekt for sig selv har postet årets første græskar opskrifter. Og jeg vil da også være med. Her er mit bud på hvad du kan bruge kernerne til. Salte græskarkerner: Når du har fjernet alle trådene fra græskaret, koges kernerne i…
Read More